Ons nieuws 

Dagelijks zijn we bezig met onze passie en bouwen we aan Tap2Top, voor jou! Graag houden we je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen in de markt, wat ons bezighoudt én waar we te vinden zijn. 

Talent Acceleration Program

Scan de QR-code, volg Tap2Top en blijf automatisch op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Tap2Top en het Talent Acceleration Program. Benieuwd wat Tap2Top voor u of uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met ons op via onderstaande button.

Klein bijpraten juli 2021

 

 Wat is dat toch een feest, dat je een bedrijf hebt en daarmee reuzesprongen kunt maken.  Maar dan uiteraard wél zoals het een sporter betaamt: het resultaat  van je bedrijf in de gaten blijven houden.


 Er komt een podcast met een Belgische dubbeltalent. Harry Starren is de interviewer.  Ik ben zo brutaal geweest om Robbert Dijkgraaf ook te vragen om een podcast te  maken, over zoals hij het noemt ’akelige’  problemen of wicked problems. Spannend of dit lukt.

 In september organiseer ik een bijeenkomst samen met Heleen Cocu (interim directeur HRM op de Universiteit Leiden) en Jan Ewout Ruiter.  Met een groep HR-directeuren en talentontwikkelaars gaan wij in op de volgende vragen:

·          Waar vinden wij dubbeltalenten in je organisatie?

·         Wat zijn nu akelige problemen?

 Mijn thema’s

 Spel is een van de thema’s die ik al jaren in heel verschillende vormen gebruik bij het oplossen van problemen of bij ontwikkeltrajecten. Spel en wat je daarmee kunt doen zijn ineens weer helemaal ‘in’.

 Ik ben gevraagd door Jos Kessels om voor zijn boek, dat 26 november uitkomt, een praktijkwijzer te schrijven. Ik moest wel even grinniken toen Jos me vroeg: ‘Denk je eraan dat je je literatuur invult?’  Ik heb het schilderij van Pieter Bruegel de Oude erbij gezet! Het schilderij diende onder andere om de volwassenen een spiegel voor te houden of zij hun tijd wel nuttig besteden. Toch maar spelen???

 Volgend jaar maart maak ik een tentoonstelling met de andere thema’s die ik gebruik bij mijn werk.  Er is zoveel bestaande kunst die iets vertelt over mijn thema’s.  De bedoeling is om ook een livestream tot stand te brengen tijdens deze ééndaagse toonstelling.

 Sport

Het wedstrijdseizoen is begonnen. Wat is dat lastig voor atleten, om na 1,5 jaar weer wedstrijden te doen. Het lukt dan ook nog niet zoals iedereen gedacht had.

Er springt er echter één tussenuit. Na anderhalf jaren heel hard werken aan zichzelf en op en andere wijze sporttraining doen, is het haar in de tweede wedstrijd gelukt. Zij liep een goede 100 meter. Ik appte haar: ‘Op naar een PB!’ Ik kreeg een appje terug, met de veelzeggende tekst: ’Ik heb naar je geluisterd Els.’

Toen liep zij nog ook nog even een toptijd op  de 200 meter.  En daarmee is ze weer helemaal terug op topniveau.

 Het komt het nu regelmatig voor dat er sporters uit andere sporten bij mij langs komen om ‘even’ snel bijgeschoold te worden. Zo heb ik een Nederlands top rugbyspeelster bijgeschoold. Zij is nu op weg naar Amerika en wil daar de beste speelster van de wereld worden.

Aankomend jaar begeleid ik bovendien een jonge tennisster, die  die naar wereldniveau wil. Er is toch niets mooier dan te mogen werken met jonge, speelse en blije sporters?

 

Mooie zomer,Els 

Klein bijpraten maart 2021

 

Sport

In deze periode met veel opgelegde restricties worden mijn sporters gedwongen om breed te denken, hun talenten anders in te zetten om te kunnen presteren. Dat betekent uitproberen, met veel plezier en gelach. Dan komen er heel andere oefeningen en koppelingen tot stand. Ook hun agenda wordt anders ingevuld. Zondag was altijd de herstel-dag, maar nu even niet. Vaak wordt oefenstof achteruit gedaan. Dat levert anders denken op! Ik zeg dan maar niet dat het ook voor het lichaam gunstig werkt.  Zij helpen mij zo óók met anders denken.

 Tap2top

Wat gebeurt er nu veel! Wij zijn op de radio bij People Power Radio. Thema jongeren. Een atleet uit mijn groep en een deelnemer bij tap2top maken samen muziek. Zij kennen elkaar niet maar de opdracht is helder. Als je vrij bent maak je heel andere muziek als wanneer je samenspeelt bij het oplossen van een probleem.  Nog drie podcasts worden er gemaakt. Onder leiding van Harry Starren. We gaan actief bedrijven benaderen, omdat ik weet dat tap2top een zinvolle bijdrage levert voor iedereen.

 Boek Range van David Epstein

Dit boek is zo interessant om te lezen.  Epstein bestudeert succesvolle atleten,  artiesten ,musici, uitvinders en wetenschappers. Hij laat zien waarom in de meeste omgevingen, speciaal omgevingen die complex en onvoorspelbaar zijn, breed denkende mensen klaar zijn om uit te blinken. Hij laat zien dat fouten maken de best manier van leren is. Ook mensen die regelmatig stoppen eindigen met de meest bevredigende carrières. De auteur laat zien waarom je kennis over meerdere domeinen verspreiden de sleutel tot succes is en hoe je dit bereikt. Dit boek is voor mij zo herkenbaar.  Echt de moeite van het lezen waard! 

 Peoplepower radio
Wat een energievol gesprek was dat, samen met Tim de Roos en Glenn van der Burg.  Er kwam helder naar voren hoe Tim het traject ervaart en toepast. Aan de stem van Glenn hoorde je regelmatig zijn verbazing terug. Mooi hoe helder Tim verwoordt hoe hij muziek gebruikt in zijn werk.